Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та протидії торгівлі людьми

Дата: 10.10.2024 10:05
Кількість переглядів: 21

 

9 жовтня 2024 року в Тараканівській територіальній громаді проведено засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та протидії торгівлі людьми.

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів, староста Тараканівської сільської ради - Тарас Смалюх, дільничний офіцер громади - Вадим Рогаль, прокурор Дубенської окружної прокуратури - Віта Шарун, начальник Дубенського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Рівненській області - Іванна Чернякович, Людмила Юхимчук - в.о. завідувача сектору «Дубенське бюро правничої допомоги» Рівненського відділу, директор Тараканівського ліцею - Олена Ковальчук, Оксана Мартинюк - терапевт з кризової психології, консультант по військовій психології, національний тренер по роботі з кривдниками.

Представники Координаційної ради обговорили питання взаємодії з суб’єктами у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, особливості роботи з постраждалими особами та впровадження корекційних програм для осіб, які вчиняють насильство в сім’ї. Адже робота з особами, які вчиняють домашнє насильство, є невід’ємною складовою механізму протидії цьому явищу, оскільки проходження індивідуальної корекційної програми допоможе кривднику усвідомити власну протиправну поведінку, її негативні наслідки для членів родини та допоможе змінити ситуацію і налагодити гармонійні стосунки кривдника з членами власної сім’ї.

Запобігання насильству – один із пріоритетних напрямків роботи усіх відповідальних служб та органів, адже кожен такий випадок – це незворотній досвід людини, який завжди впливатиме на її життя.

Підбиваючи підсумки, представники Координаційної ради обговорили специфіку роботи в умовах воєнного стану, окремі випадки домашнього насильства, проаналізували виконану роботу в громаді щодо запобігання та протидії насильству в сім’ї. Також напрацювали подальші плани, котрі направлені на підвищення ефективності профілактичної роботи щодо його попередження.

Тільки за чіткої та злагодженої співпраці всіх відповідних служб та установ, на які покладено функції щодо здійснення заходів із запобігання та протидії домашньому насильству, можна протидіяти домашньому насильству.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1722466148608451&id=100025352462703

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь