Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

БАТЬКІВСЬКИЙ ЗАТИШОК – ЩАСТЯ КОЖНОЇ ДИТИНИ

Дата: 17.09.2024 12:19
Кількість переглядів: 6

Фото без опису

 

День усиновлення – свято України, яке співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії і, мабуть, не випадково. Святий обов’язок дорослих – зробити все можливе, щоб кожна  дитина зростала в сім’ї, любові і достатку. У зв’язку з переходом України на новоюліанський календар відтепер День усиновлення щорічно відзначатиметься 17 вересня.   

Безумовно, військовий стан в Україні вплинув на процес усиновлення, як і на інші сфери життя українського суспільства. В умовах війни кожен українець почав пристосовуватися до нового життя. Намагався і намагається бути корисним своєю роботою та діяльністю, щоб допомогти державі у ці тяжкі часи. Одним із видів допомоги під час воєнних дій став прихисток дітей, які залишилися без батьківського піклування.

Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наше спільне завдання, обов’язок суспільства, держави.

Дитинство – чудова пора сподівань на щасливе життя та здійснення мрій. Кожна дитина має право на достойне та щасливе життя. Можливо, саме тому вважається, що усиновлення – це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення, можливо, що усиновлення – це і вирішення проблем дорослих, які хочуть виховати дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їхньої любові та піклування.

Кожного дня все більше наших громадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей, обділених долею. Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Внаслідок усиновлення дитина втрачає даний статус і стає сином чи донькою.

Усиновлення – особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями і дитини, і дорослого. І тому  нам хочеться від щирого серця привітати тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину, побажати їм розуміння, доброти, терпіння та здоров’я. Адже бути батьками – один із найважливіших обов’язків, який доводиться виконувати у житті, але водночас найбільш цікавий і гідний старань. Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий. Одні – усиновлять і виховають дитину, інші – допоможуть дитині знайти батьків, треті – нададуть фахову консультацію тим, хто хоче усиновити, або тим, хто вже усиновив і зіткнувся із проблемами. Основне, щоб ми всі намагалися допомогти кожній дитині вирости у любові і повазі.

Якщо Ваше серце відкрите для маленької самотньої людини, ми готові Вам допомогти. Зробіть перший крок!

Щиро сподіваємося, що серед читачів цієї статті є люди, які своєю любов’ю, милосердям і турботою відкриють свої серця і двері домівок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Пам’ятайте - дитина чекає на Вас!

В переддень свята хочеться побажати батькам і діткам міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові. Хай у Ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай Ваше життя буде безхмарним та заможним.

Нехай прийняте Вами рішення про усиновлення дитини стане одним із найкращих рішень у Вашому житті. Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцного довголіття власної родини!

Хай повниться дитячим щасливим сміхом ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними діти! Хай щедрість та милосердя ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця!

 

                                                                                З повагою начальник служби у справах

                                                                          дітей Тараканівської сільської ради

                                                 Вікторія РОМАНОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь