Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

В Тараканівській ТГ відкривається центр іпотерапії та психоемоційного відновлення за допомогою коней. 

Дата: 15.07.2024 11:05
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

В серпні 2023 року в селі Судобичі громадська організація "Кентавр ЮЕЙ" заснувала шелтер для коней евакуйованих з зон бойових дій. За цей час шелтер прихистив більше 18 коней з різних куточків України. Майже всі коні до війни працювали з дітьми та добре соціалізовані для роботи з людьми.

На сьогоднішній день на базі цього шелтеру планують відкрити Центр психоемоційного відновлення, де громадяни, що потребують емоційного перезавантаження та відновлення ментального здоров'я зможуть заробити це за допомогою коней.

Для різних категорій відвідувачів в залежності від їх індивідуальних потреб будуть підібрані різні програми відновлення від кінної прогулянки на водойму з купанням та пікніком до індивідуального спілкування з конем з супроводом психологу.

Вже зараз на базі шелтеру проводяться заняття з іпотерапії (фізичної реабілітації дітей з особливими потребами за допомогою коней), також існує безкоштовний гурток з верхової їзди для місцевих дітлахів. Більшість заходів для місцевого населення проводитиметься також безкоштовно.

Фінансування на відкриття центру планується залучити за допомогою збору на краудфандинговій платформі "Місто змін". Місцевих жителів запрошують долучитися до збору коштів. В кожного благодійника є можливість отримати подарунки від авторки проєкту та прийняти участь в розіграшах абонементів на іпотерапію або заняття з верхової їзди.

Підтримати проєкт можна за посиланням:

https://mycity.one/projects/centr-psihoemocynogo-vdnovlennya-za-dopomogoyu-koney-


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь