Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Громади Дубенщини отримали в розпорядження понад 44 мільйони гривень майнових податків

Дата: 22.05.2024 16:28
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

 

Територіальні громади Дубенського району за чотири місяці 2024 року залучили 44,3 млн гривень майнових податків. Це на 28,7 відсотків більше проти аналогічного періоду 2023 року.   

Зокрема, громади отримали в розпорядження 12,3 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 31,8 млн гривень плати за землю та понад 218 тис гривень транспортного податку.   

Саме майнові податки, як стабільне джерело бюджетних надходжень на територіях, де не ведуться активні бойові дії, дозволяють органам місцевої влади планувати та фінансувати видатки на належне утримання закладів охорони здоров’я та освіти, діяльність комунальної сфери та долучатися до розв’язання інших актуальних питань, зокрема оборонного характеру. Тож рекомендуємо власникам нерухомості та землі дбати про своєчасні розрахунки з бюджетом, а тим, хто боргує – негайно погасити податкові борги перед місцевими бюджетами.

Лише за умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та потреб оборони.

Звертаємо увагу, що громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належним їм об’єктів і нарахованих податкових платежів через Електронний кабінет або мобільний застосунок «Моя податкова».

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь