Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Джура - 2024: СТАРТ

Дата: 16.05.2024 20:55
Кількість переглядів: 51

 

Гра «Джура» - це завжди весело, потужно і драйвово. Це – подія року, де демонструються сила, завзятість, вправність, креативність і навіть зовнішній вигляд. Та при цьому всьому, ніхто не показує якогось домінування чи намагання за будь-яку ціну бути першим.

16 травня, у День вишиванки, відбулося урочисте відкриття І (територіального) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Тараканівської громади.

Після реєстрації роїв та облаштування наметового табору козацьке коло розпочалося Державним гімном України та урочистим внесенням прапорів держави і гри “Джура”. Пам'ять про полеглих захисників України вшанували хвилиною мовчання. Після чого прозвучала молитва націоналістів, яка торкнулася найтонших струн душі кожного з присутніх.

Кожна із 13 команд (роїв) підготувала свою атрибутику: назву рою, прапор, емблему, гасло, форму, що надало заходу врочистості і яскравості.

З привітальними словами до усіх присутніх звернулися голова громади Наталія Сорочинська, начальник відділу освіти, культури, спорту, туризму та молоді Ольга Чорнобай, військовослужбовець Сергій Сірман, які побажали юним учасникам гри гідно проявити себе продовжувачами військово-лицарської культури українського народу та з честю пройти всі випробовування. Особливо всіх вразило онлайн-вітання від ІІІ окремої штурмової бригади ЗСУ.

Крім семи роїв середньої вікової категорії у І (територіальному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Тараканівської громади взяли участь ще шість роїв молодшої вікової категорії. Для юних козачат представники ЗСУ провели цікаві майстер-класи військової справи. У формі квестових локацій наймолодші учасники гри проходили різноманітні випробування.

За підсумками всіх конкурсів:

І місце здобув рій «Козачата» Дитиницької початкової школи;ІІ місце розділили рої «Нащадки відважних соколів» Тараканівського ліцею, «Непереможні» Птицької гімназії та «Соколята» Рачинської гімназії;

ІІІ місце - рої «Український цвіт» Староносовицької гімназії та «Бджоленята» Микитицької гімназії.

Усі команди отримали корисні подарунки від Тараканівської сільської ради.

Перший день змагань показав командний запал, згуртованість та волю до перемоги.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь