Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Духовно-молитовна поїздка до Дня Матері

Дата: 14.05.2024 18:37
Кількість переглядів: 66

14 травня 2024 року Тараканівською сільською радою організовано до Дня Матері духовно-молитовну поїздку до Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря для матерів та дружин загиблих, померлих та зниклих безвісти Героїв.

Відслужено молебень за загиблими Героями України, повстанцями та усіма, хто віддав своє життя за Україну, її волю та добробут українського народу.

Учасники заходу відвідали музей-криївку на території місцевого монастиря. У 1944 році бійці Української Повстанської Армії протистояли в Гурбинських лісах численному війську НКВСівців. Тоді, у найбільшому бою УПА, полягли сотні бійців. Та попри трагічність битви, нині вона є символом стійкості, мужності та безмежної любові до України.

Дякуємо Архімандриту Онуфрію (Ляда) з братією Свято-Воскресенського Гурбинського монастиря на Повстанських могилах та Вікторії Прокопчук, начальнику відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мізоцької селищної ради за сприяння в організації заходу, спільну молитву та змістовний історичний екскурс до музею-криївки.

Дорогі Матері! Низький уклін Вам, адже за кожним українським воїном стоїть сильна жінка і водночас – тендітна, яка його зростила, благословила й оберігала його своїм материнським серцем, знайшла в собі сили благословити його на захист України, за яку він віддав найцінніше – своє життя.

Вічна пам’ять та шана Героям!

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь