Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Понад 3,7 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції отримали місцеві бюджети Дубенського району

Дата: 08.05.2024 14:07
Кількість переглядів: 10

Фото без опису

 

Впродовж чотирьох місяців 2024 року до місцевих бюджетів  територіальних громад Дубенського району надійшло 3712 тис гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що на 776 тис гривень або на 26,4 відсотка перевищує надходження відповідного періоду 2023 року. 

Зокрема, у квітні  2024 року надходження цього платежу до місцевих бюджетів склали 953 тис гривень, що  порівняно  з показниками  минулого року більше на 226 тис гривень.

Нагадуємо, що громади  отримуватимуть належні надходження роздрібного акцизу лише за умови дотримання вимог податкового законодавства всіма господарюючими суб’єктами, які реалізують підакцизну продукцію. 

Звертаємо увагу, що у продавця підакцизної продукції повинна бути ліцензія на такий вид діяльності. Розрахункові операції за придбаний алкоголь та тютюн продавець повинен обов’язково провести через РРО/ПРРО. Не менш важливо, щоб на кожній одиниці горілчаної продукції чи тютюнових виробів була марка акцизного податку встановленого зразка. А виданий фіскальний чек покупцю за придбані алкогольні напої має містити всі необхідні реквізити, зокрема відображати суму роздрібного акцизу.

Оскільки всі платники податків незалежно від видів реалізованої продукції чи наданих послуг, здійснюючи розрахункові операції в готівковій та безготівковій формі, зобов’язані працювати лише відповідно до норм чинного податкового законодавства, саме застосування РРО/ПРРО допоможе виконати вимоги закону та запобігти штрафним санкціям. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь