Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Митці Рівненщини отримали стипендії та гроші на втілення своїх проєктів

Дата: 10.04.2024 10:37
Кількість переглядів: 34

9 квітня 2024 року відбулося засідання експертної ради з розгляду заявок на отримання грантів і стипендій голови облдержадміністрації та голови обласної ради та серед 17 претендентів на призначення стипендій діячам культури та мистецтва переможницею стала Алла Грабар, директор КЗ «Тараканівський центр культури та дозвілля» Тараканівської сільської ради, керівник народного аматорського жіночого ансамблю «Кумоньки».

Грабар Алла Михайлівна з січня 2012 року працює директором будинку культури с. Рачин, а з 24 січня 2018 року №121 комунального закладу «Тараканівський центр культури та дозвілля» Тараканівської сільської ради, у склад якого входить 9 закладів культури та 7 публічно-шкільних бібліотек.

За даний час проявила себе як сумлінний працівник, вмілий організатор масових заходів, що проходять на території Тараканівської територіальної громади. Завжди відповідально ставиться до своїх посадових обов’язків та користується авторитетом серед колег.

В травні 2018 року Грабар Алла Михайлівна пройшла конкурсний відбір та ввійшла у 5-ку представників Рівненщини із 100 учасників «Академії культурного лідера» навчальних програм з підготовки ТОП менеджерів галузі культури для об’єднаних територіальних громад та малих міст України організованих Міністерством культури України спільно із Goethe-Institut в Україні.

Алла Грабар є керівником жіночого вокального ансамблю «Кумоньки», що діє при комунальному закладі «Тараканівський центр культури та дозвілля» Тараканівської сільської ради з 2012 року. В ансамбль Алла Михайлівна об’єднала людей молодого віку, різних професій та освіти. До кожного учасника ансамблю Алла Грабар має індивідуальний підхід. Як керівник ансамблю постійно працює над оновленням репертуару. В грудні 2018 року ансамбль «Кумоньки» отримав звання «Народний аматорський колектив», а в травні 2021 року ансамбль успішно підтвердив своє звання.

Співочий колектив неодноразово приймав участь у регіональних, обласних, всеукраїнських, міжнародних фестивалях, конкурсах та інших заходах. Зокрема, у фестивалі «Мандруй Рівненщиною», у ювілейному Х-му Всеукраїнському фестивалі народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки», обласному фестивалі пісенно-музичного мистецтва «Різдвяні піснеспіви», обласному фестивалі народної музики імені Анатолія Андрухова, міжобласному мистецько-краєзнавчому фестивалі «Братина», обласній мистецькій акції «Мистецтво одного села» та інших заходах.

Варто відзначити, що народний ансамблю «Кумоньки» під керівництвом Алли Грабар став переможцем обласного фестивалю сільських колективів та окремих виконавців народної аматорської творчості «Таланти твої, Рівненщино!» у 2019 році.

Особливим успіхом для колективу стала можливість представляти Україну у Республіці Польща. Адже саме народний ансамбль «Кумоньки» був запрошений на міжнародний фестиваль «Integracyjna Majowka na Ludowo», традиційний фестиваль «Dozynki», міжнародний фестиваль «Majowka z folklore».

Алла Грабар є амбасадоркою дослідження нематеріальної культурної спадщини Рівненщини. Створила робочу групу в Дубенському районі та займається дослідженням і популяризацією елементу нематеріальної культурної спадщини весільної традиції "Читання корони на Дубенщині".

Алла Михайлівна бере активну участь у житті громади, є депутатом Тараканівської сільської ради, активним членом ГО «Відродження».

Особливо варто відзначити волонтерську діяльність Алли Михайлівни. Адже з перших днів війни вона створила неформальну організацію «Штаб-квартира невидимого полку», яка постійно організовує благодійні заходи та ярмарки на підтримку ЗСУ. За активну волонтерську діяльність у 2022 році «Штаб-квартира невидимого полку» отримала відзнаку у номінації «Справжні» від начальника Дубенської районної військової адміністрації, а її керівниця Алла ГРАБАР - почесну грамоту і нагрудний знак від голови Рівненської обласної ради Андрія КАРАУША.

Тараканівська громада пишається тим, що в нас працюють такі свідомі, активні, віддані своїй справі громадяни. Зичимо нашій колезі міцного здоров'я, наснаги, успіхів в такій нелегкій, але такій необхідній для нашого народу діяльності!

Разом до Перемоги!

Управління культури і туризму Рівненської ОДА

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

+2


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь