Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Застосування РРО платниками спрощеної системи оподаткування

Дата: 05.03.2024 10:57
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що використання РРО/ПРРО є обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп. Звільняються від використання в своїй діяльності РРО/ПРРО: платники єдиного податку І групи; платники, які не здійснюють розрахункових операцій. 

Нагадуємо, що з 1 серпня 2023 року відповідальність за порушення закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» застосовується не тільки до торгівців підакцизними товарами, а й до всіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2024 року вступив у дію підпункт 2 пункту 1 Постанови № 894, який розширює коло суб’єктів господарювання, що в обов’язковому порядку мають забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари (надані послуги) у населених пунктах з чисельністю від 5 тисяч населення.

Запровадження обов’язку відповідно до кількості населення не стосується торговців – фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку першої групи та торговців, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції, які повинні будуть встановити POS-термінали з 1 січня 2026 року, незалежно від кількості населення.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь