Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Міждисциплінарна взаємодія у процесі супроводу сімейних форм виховання

Дата: 15.12.2023 09:16
Кількість переглядів: 82

       

      У рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що впроваджується Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині» працівниками Рівненського обласного центру соціальних служб  був проведений тренінг у Тараканівській територіальній громаді.

Проєкт зосереджує свою увагу на впровадженні механізмів та заходів, які мають покращити якість відбору, підготовки та функціонування сімейних форм виховання (прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), опікунських сімей, а також сімей патронатних вихователів) та забезпечити більш якісний догляд дітей, залишених без батьківського піклування.

Головна мета заходу - налагодити ефективну міждисциплінарну взаємодію у територіальній громаді під час створення та підтримки функціонування сімейних форм виховання, патронату над дитиною в її найкращих інтересах.

Участь у тренінгу взяли керівники та представники структурних підрозділів, депутати Тараканівської сільської ради, старости округів, працівники закладів освіти та охорони здоров’я, настоятель Свято - Троїцької церкви с. Тараканів, дільничний офіцер громади, опікун, який виховує дитину-сироту.

Особливий інтерес та активність учасників навчання викликало обговорення реальних життєвих ситуацій, оперативне вирішення яких в найкращих інтересах дитини потребувало знання законодавства, розуміння повноважень партнерів та злагодженої командної роботи.

Кожен з учасників отримав можливість відчути, наскільки власні професійні чи батьківські зусилля, спрямовані за задоволення потреб дитини, підсилюються за умови включення колег, які є партнерами однодумцями.

Підводячи підсумки зустрічі, всі погодилися з тезою, що запорукою успіху у процесі забезпечення найкращих інтересів дитини є співпраця та згуртована командна робота, яка спрямована на досягнення життєвого комфорту та безпеки самої дитини.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь