Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та протидії торгівлі людьми

Дата: 30.11.2023 17:45
Кількість переглядів: 168

 

В рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" в Тараканівській територіальній громаді проведено засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та протидії торгівлі людьми.

У засіданні взяли участь сільський голова Наталія Сорочинська, представники структурних підрозділів, старости Тараканівської сільської ради, дільничний офіцер громади, Петро Кучерявий - заступник керівника Дубенської окружної прокуратури, Іванна Чернякович - начальник Дубенського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Рівненській області, Оксана Мартинюк - практичний психолог.

Учасники Координаційної ради одягали на шию помаранчеві шарфи як символ світлого та вільного від жорстокості майбутнього.

На засіданні координаційної ради розглядалися питання:

1. Протидія та запобігання домашньому насильству.

2. Конвенція Ради Європи про запобігання насильству проти жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.

3. Виявлення, реагування на випадки домашнього насильства і взаємодія педагогічних працівників із іншими органами та службами.

4. Реалізація пробаційних програм.

Запобігання насильству – один із пріоритетних напрямків роботи усіх відповідальних служб та органів, адже кожен такий випадок – це незворотній досвід людини, який завжди впливатиме на її життя.

Протидія насильству – це не 16-денна акція, а щоденна робота кожного із суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

В результаті обговорення таких важливих питань та перегляду презентацій учасники координаційної ради були єдині у думці, що найважливішу роль у попередженні домашнього насильства відіграє інформаційно-просвітницька робота, яка сприяє усвідомленню суспільством того, що нині є реальні важелі для захисту осіб, які потерпають від різних проявів насильства.

Підводячи підсумки присутні зійшлися також на спільній думці, що тільки об’єднавши зусилля всіх відповідних організацій та служб вдасться протидіяти домашньому насильству, яке ставить людину в залежне становище, наносить величезну моральну шкоду суспільству і є перепоною на шляху дотримання прав людини.

Ми закликаємо кожного, хто зіткнувся з насильством, не мовчати.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь