Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Громади Дубенсьго району отримали майже 276 тисяч гривень транспортного податку

Дата: 22.08.2023 15:56
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

 

За підсумками семи місяців 2023 року власники елітних авто Дубенського району сплатили до місцевих бюджетів 275,9 тис гривень транспортного податку. Наразі сума сплаченого транспортного податку на 19 відсотків перевищує минулорічні показники за аналогічний період.  

Із загальної суми надходжень транспортного податку 210,4 тис гривень – внесок підприємств і фірм, які мають у власності вартісні автомобілі. Понад 65 тис гривень транспортного податку перерахували до бюджетів громад фізичні особи, які володіють  легковими машинами, що підлягають оподаткуванню. 

Нагадуємо, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування. Звертаємо увагу, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не менше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

Враховуючи, що з 1 січня 2023 року розмір мінімальної заробітної плати становить 6700 грн – об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 2 512 500 грн. При цьому перелік транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком, розміщується на сайті Міністерства економіки України. Слід пам’ятати, що ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен такий легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь