Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

2 липня 2023 року на території Козацького Редуту вшанували пам'ять полеглих козаків

Дата: 02.07.2023 19:36
Кількість переглядів: 32

Саме тут за переказами, у липні 1651 року і завершилася Берестецька баталія: козаки-богунці прийняли останній смертельний бій, прикриваючи відступ побратимів із поля Берестецької битви.

Божественну літургію та панахиду за спокій душ загиблих козаків і новітніх українських Героїв, які загинули за незалежність України очолив керуючий Рівненською єпархією митрополит Рівненський і Острозький Іларіон. За богослужінням владиці співслужили єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, настоятель каплиці Покрови Пересвятої Богородиці протоієрей Володимир та запрошене духовенство.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу усі присутні вшанували пам'ять кожного, хто поклав власне життя на вівтар заради свободи України.

З метою збору коштів на потреби військовим ЗСУ до заходу були долучені Волонтери 4.5.0.(Ольга Кузнецова) та «Волонтерка на Конторській», які частували гостей та жителів громади смачним кулішем.

Війна внесла в наше життя свої корективи, але ми пам’ятаємо подвиги оборонців та визволителів нашої Батьківщини. Шануємо самопожертву кожного Героя, який віддав своє життя на наше вільне Українське майбутнє.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь