Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Попереджаємо про заборону торгівлі ранньоквітучими об’єктами рослинного світу!

Дата: 14.02.2023 11:26
Кількість переглядів: 199

 

Фото без опису

У весняний період здійснюється масова торгівля різними видами ранньоквітучих об'єктів рослинного світу, в тому числі, які занесені до Червоної книги України, є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Реалізація первоцвітів здійснюється на ринках та поза їх межами.

Варто зазначити, що збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. Кожна зірвана стеблина з трьома первоцвітами несе за собою знищення 45-60 насінин, а для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина потрібно майже 7-8 років, до того ж пошкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, рослини нівечаться повністю.

Відповідно до абзацу 5 п.41 Правил торгівлі на ринках, встановлено заборону на продаж об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, дорослих дикорослих рослин, у тому числі лікарських та польових квітів. 

Відповідальність за вказані правопорушення, передбачена частинами першою та другою статті 88 Кодексу України Про адміністративні правопорушення (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу), тягне за собою накладання штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Пам’ятаймо, що кожен, хто зриває та купує первоцвіти, своїми діями стимулює їх знищення та несе відповідальність перед законом.

У разі виявлення фактів пошкодження чи продажу первоцвітів необхідно звертатися у Дубенський відділ поліції ГУНП в Рівненській області за коротким номером 102.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь