Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Кожній дитині - родина!

Дата: 30.09.2022 08:07
Кількість переглядів: 463

Фото без опису

 Щорічно 30 вересня відзначається День усиновлення. Це свято батьків і дітей та усіх причетних до цієї благородної справи та нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває».

У цей день кожен небайдужий українець від імені усього суспільства, має щиро дякувати батькам-усиновителям, співробітникам дитячих будинків та усім причетним, що дарують шанс дітям на здобуття щасливого майбутнього у новій сім’ї. День усиновлення – це не тільки свято подяки, але й нагадування про тих, хто досі не знав батьківської опіки, ласки та турботи.

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах дочки чи сина, тобто колишня сирота чи дитина, позбавлена батьківського піклування, стає повноправним членом родини і має усі права, які мають біологічні діти.

Дитина може потрапити в різні ситуації, але найгірша з них – залишитись без батьківського догляду внаслідок дії різноманітних обставин: у разі смерті батьків, позбавлення їх батьківських прав, засудження до позбавлення волі, тяжкої хвороби або тривалої відсутності батьків, ухилення батьків від виконання своїх обов´язків, відмови батьків взяти своїх дітей із пологових будинків або інших установ. У більшості випадків, якщо батьки тимчасово не мають можливості здійснювати догляд за своїми дітьми, вони влаштовують їх до родичів або інших осіб, а у певних випадках – і в державні установи.

Якщо на обліку для можливого усиновлення перебувають рідні брати та сестри, вони не можуть бути роз’єднані при їх усиновленні. Проте, суд за згодою органу опіки та піклування може винести рішення про усиновлення когось із дітей, або усиновлення їх різними особами.

Коли батьки дитини відомі, усиновлення дитини здійснюється за їх згодою – юридичною мовою, вони мають написати відмову від дитини. Якщо дитина перебуває у сиротинці, проте має опікунів, усиновлення можливе лише з їхньої згоди або за рішенням органу опіки і піклування.

Важливим фактором усиновлення є збереження таємниці, інформація щодо усиновлення носить конфіденційний характер і не підлягає розголошенню.

Усиновити дитину-сироту, полюбити, виховати і  виростити, як рідну – цей надзвичайно важливий крок щоку в Україні роблять близько двох тисяч сімей. Саме вони вселяють в дитячі душі і серця віру, надію та любов, роблять дитинство світлим і радісним.   

 Оцінюючи результати роботи з усиновлення, проведеної за останній рік, хочу відзначити,  що найбільш значимим досягненням стало привернення суспільної уваги до проблем дітей і особливо дітей без опіки. На території Тараканівської територіальної громади 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані до сімейних форм виховання: дитячих будинків сімейного типу, в сім’ї опікунів, піклувальників. Службою у справах дітей здійснюється контроль за умовами проживання та виховання і усиновленої дитини, яка проживає на території Тараканівської територіальної громади.       

Усиновлення дітей – це життєвий подвиг. Батьки – усиновлювачі – це милосердні люди високої моралі, щирого серця та відкритої душі. Усиновлення заслуговує на повагу та пошану оточуючих.

Служба у справах дітей Тараканівської сільської ради щиро вітає всіх усиновителів! Нехай наповниться дитячим щасливим сміхом ваша домівка, нехай ростуть здоровими і успішними діти, нехай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця!

 

З повагою служба у справах дітей

                                                                                       Тараканівської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь