Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Результати громадських слухань щодо перейменування вулиць в населених пунктах Тараканівської сільської ради

Дата: 24.06.2022 14:05
Кількість переглядів: 679

Фото без опису

 

Керуючись п. 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч.4 ст.1, ст.3 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 24.10.2012 р. №989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичними особам та об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імені (псевдоніми) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», та враховуючи звернення громадянина  Позднякова Вадима Віталійовича прийнято розпорядження сільського голови №50 від 13.05.2022р.  «Про заходи з підготовки та проведення громадських слухань щодо перейменування вулиць в населених пунктах Тараканівської сільської територіальної громади»

Відділом освіти, культури, спорту, туризму та молоді на офіційному сайті Тараканівської сільської ради були оприлюднені:

Пропозиції (зауваження) приймалися Тараканівською сільською радою на електронну адресу: tarakaniv.sil.rada@ukr.net або у письмовій формі на адресу: 35641, Рівненська обл., Дубенський район, с.Тараканів, вул.Львівська,117.

Варто відмітити, що на поштову та електронну адресу не надійшло жодної пропозиції, а на гугл-форму щодо надання пропозицій отримано лише 1 відповідь жителя с.Птича, вул.Жовтневої, який був проти перейменування своєї вулиці.

У період з  14.06.2022 р. по 19.06.2022 р. були проведені громадські слухання в населених пунктах на території Тараканівської сільської ради.

Узагальнені результати громадських  слухань

Вулиця, яка підлягає перейменуванню

Місце проведення

Кількість учасників громадських слухань

Рішення громадських слухань

Нова  назва

вулиці

1.

с. Тараканів

вул. Колгоспна

с.Тараканів, вул.Колгоспна,13

(територія дитячого садочка)

8 жителів

«за» перейменування

 

Свободи

2.

с. Птича,

вул. Жовтнева

с.Птича, вул.Львівська, 32А

(приміщення будинку культури)

14 жителів

«проти» перейменування

-

3.

с. Турковичі, вул. Колгоспна

с. Турковичі, вул.Колгоспна

(збір на вулиці)

17 жителів

«за» перейменування

Миру

4.

с. Великі Загірці, вул. Іванова

с.Великі Загірці, вул.Іванова (територія школи)

8 жителів

«за» перейменування

Олександра Соняка

5.

с. Судобичі, вул.Ковальова

с.Судобичі, вул.Ковальова, 28А

(територія школи)

5 жителів

«за» перейменування

 

Незалежності

Результати громадських слухань було винесено на розгляд Комісії  щодо найменування та  перейменування вулиць, провулків, парків, скверів та інших об’єктів  на території Тараканівської сільської територіальної громади, яка відбулась 21 червня 2022 року. Даною комісією було рекомендовано сесії Тараканівської сільської ради прийняти рішення щодо перейменування вулиць та присвоїти нові назви, які запропонували жителі. Що стосується  вулиці Жовтневої  села Птича вирішено провести додаткові консультації з жителями, адже згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» вулицю потрібно перейменувати.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь