Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Проведено засідання опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування)

Дата: 20.01.2022 17:31
Кількість переглядів: 467

Фото без описуФото без опису

 

 

20 січня 2022 року в  Тараканівській сільській раді проведено засідання опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування).

Статтею 39 Цивільно процесуального кодексу України визначено, що фізична особа може бути визнана судом недієздатною, якщо вона внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними.

На порядку денному роглянуто питання про доцільність визнання особи недієздатною та призначення їй опікуна.

Після детального розгляду заяви та долучених документів опікунською радою прийнято рішення рекомендувати Дубенському міськрайонному суду Рівненської області, за результатами судово - психіатричної експертизи та у разі підтвердження психічного розладу щодо нездатності особи з інвалідністю першої А групи усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, визнати його недієздатним та призначити йому опікуна.

Опікунська рада з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування) при Тараканівській сільській раді в своїй діяльності керується такими нормативними актами, як Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», Цивільним кодексом України, Цивільно процесуальним кодексом України, Правилами опіки і піклування, затвердженими наказом Державного комітету України у справах молоді, Міністерства освіти України, Міністерства здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26 травня 1999 року № 34/166/131/88.

Питання, яке розглядалося на засіданні опікунської ради забезпечить реалізувати та захистити права особи з інвалідністю, яка потребує опіки та піклування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь