Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 02.12.2021 17:39
Кількість переглядів: 543

Фото без опису

 

Міжнародний день людей з інвалідністю, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня.

Міжнародний день людей із інвалідністю покликаний привернути увагу суспільства до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя.

Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення осіб з інвалідністю, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд соціальних допомог та пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства. 

На території Тараканівської громади проживають особи з інвалідністю і всі вони потребують особливого ставлення до себе. Вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу брати участь у соціальному, політичному, економічному та культурному житті. 

І найбільше чого вони потребують – це нашої з вами уваги та розуміння.

Тараканівська громада не залишаєть осторонь проблем громадян з інвалідністю. Так, рішенням сесії Тараканівської сільської ради від 09 квітня 2021 року №241 затверджено Програму соціального захисту населення Тараканівської сільської ради на 2021 рік з метою підтримки сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Відповідно до розпорядження голови Тараканівської сільської ради від 01.12. 2021  року № 160 виділено кошти з сільського бюджету в сумі 33000 грн. для надання одноразової матеріальної допомоги особам з інвалідністю І групи та дітям з інвалідністю до Міжнародного Дня людей з інвалідністю.

Для реалізації державної політики в сфері соціального захисту людей з інвалідністю, рішенням виконавчого комітету Тараканівської сільської ради від 13.01.2021р. №04 створено опікунську раду з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування) при Тараканівській сільській раді. Крім того, рішенням виконавчого комітету Тараканівської сільської ради від 21.07.2021р. №108 затверджено план дій з реалізації Конвеції про права осіб з інвалідністю на період до 2025 року у Тараканівській сільській раді.

У цей день хочу побажати всім теплих стосунків з  близькими, творчої наснаги, бадьорості духу та міцного здоров’я. Нехай справдяться всі ваші бажання, мрії та задуми! 

 

 

                                                                   Голова Тараканівської сільської ради

                                                                   Наталія Сорочинська


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь