Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Засідання Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людими

Дата: 29.11.2021 10:03
Кількість переглядів: 456

Фото без опису

Фото без опису

 

Для налагодження ефективної взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі 26 листопада 2021 року в Тараканівській сільській раді проведено засідання координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної  рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людьми.

У засіданні взяли участь сільський голова Наталія Сорочинська,  представники відділу соціального захисту населення, відділу освіти, культури, спорту, туризму та молоді, служби у справах дітей Тараканівської сільської ради, ювенальної превенції відділу превенції Дубенського районного відділу поліції ГУНП в Рівненскій області, відділу «Дубенського бюро правової допомоги» Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, ФП с. Тараканів, Дубенського міськрайонного відділу з питань пробації, керівники закладів загальної середньої освіти.

Фото без опису

 Сільський голова Наталія Сорочинська ознайомила з порядком роботи координаційної ради та зазначила, що завдання  Тараканівської громади -  захист постраждалих осіб та притягнення, кривдників до відповідальності, забезпечення ефективної взаємодії суб’єктів для реагування на факти насильства.

Учасниками Координаційної ради розглянуто питання практичної реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 р. № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії  суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» на території Тараканівської громади.

Начальник відділу соціального захисту населення Тетяна Чоботар розповіла про алгоритм дій щодо виявлення та реагування на випадки насильства, про розгляд повідомлень та звернень з приводу вчинення домашнього насильства та надання всебічної допомоги постраждалим особам і про впровадження Програми для кривдників у 2021 році.

Крім того, було розглянуто приклади життєвих ситуацій, пов'язаних з проявом булінгу, кібербулінгу, домашнього насильства та обговорено дії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству для надання допомоги постраждалим особам.

Фото без описуФото без описуФото без опису

В результаті обговорення та перегляду презентації учасники координаційної ради були єдині у думці, що найважливішу роль у попередженні домашнього насильства відіграє інформаційно-просвітницька робота, яка сприяє усвідомленню суспільством того, що нині є реальні важелі для захисту осіб, які потерпають від різних проявів насильства.

Підводячи підсумки, присутні зійшлися на спільній думці, що тільки об’єднавши зусилля всіх відповідних організацій та служб вдасться протидіяти домашньому насильству, яке ставить людину в залежне становище, наносить величезну моральну шкоду суспільству і є перепоною на шляху дотримання прав людини.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь