Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Ефективна взаємодія суб’єктів у сфері запобігання насильству – шлях до реалізації Програми для кривдників

Дата: 11.11.2021 15:05
Кількість переглядів: 486

Фото без опису

10 листопада 2021 року в приміщенні Тараканівської сільської ради відбулося чергове заняття з особою, яка вчинила насильство в сім’ї на тему «Усвідомлення та формування моделі ненасильницької поведінки», в рамках реалізації Програми для кривдників на 2021 – 2022 роки за участю начальника відділу соціального захисту населення Тараканівської сільської ради Тетяни Чоботар, практичного психолога Тараканівського ліцею Оксани Мартинюк, старшого дільничного офіцера поліції Дубенського відділу поліції Андрія Левченка, старшого інспектора Дубенського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації майора внутрішньої служби Іванни Чернякович.

Тема заняття спрямована на надання кривднику інформації та формування у нього навичок розпізнавання своїх почуттів, керування ними у повсякденному спілкуванні, відпрацювання навичок контролю над проявами гніву та агресії щодо інших людей, навчання аналізу конфліктних ситуацій та визначення власної ролі у їх вирішенні.

Фото без опису

Старший інспектор Дубенського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації майором внутрішньої служби Іванна Чернякович провела лекцію на тему "Відповідальність за скоєння насильства в сім'ї". Кривднику було наголошено, що особа, яка скоює сімейне насилля несе адміністративну, цивільно-правову та навіть кримінальну відповідальність. Зокрема, порушник зрозумів, що за систематичне притягнення до адміністративної відповідальності за сімейне насилля, йому буде загрожувати притягнення до кримінальної відповідальності передбаченої статтею 126-1 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді громадських робіт від 150 до 240 годин або арештом до 6 місяців, або обмеженням волі до 5 років, або ж навіть позбавленням волі на строк до 2 років. Також, порушнику було наголошено, що незнання ним закону не звільняє його від відповідальності. Тому, слід зробити правильні життєві висновки з власних минулих помилок.

Робота з особами, які вчиняють домашнє насильство, є невід’ємною складовою механізму протидії цьому явищу, оскільки проходження корекційної програми допоможе кривднику усвідомити власну протиправну поведінку, її негативні наслідки для членів родини та допоможе змінити ситуацію і налагодити гармонійні стосунки кривдника з членами власної сім’ї.

Фото без описуФото без опису

У нашому житті немає безвихідних ситуацій, а труднощі носять тимчасовий характер. Якщо Ви постраждали від домашнього насильства, зверніться за допомогою до Тараканівської сільської ради у відділ соціального захисту населення, або за телефоном 098 76 67 200, tarakaniv.sil.rada@ukr.net 

ДІЄМО РАЗОМ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь