Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

День пам’яті захисників України,  які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 30.08.2021 17:46
Кількість переглядів: 631

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.  

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому, сонях став символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов'язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

У цей день, в Птицькій гімназії Тараканівської сільської ради відбулося вшанування пам’яті полеглих захисників, які проживали на території Тараканівської громади:

  • Миколи Гуменюка;
  • Петра Полицяка;
  • Івана Жукова;
  • Петра Накидалюка;
  • Сергія Федчука;
  • Володимира Петронюка.

 Опісля учасники скорботних заходів вирушили на кладовище в с.Птича, де похований Микола Гуменюк, який загинув 28 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла.

  Відповідно до Програми соціального захисту учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил; осіб, які брали учась у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони та членів їх сімей на 2021 рік, з сільського бюджету Тараканівськю сільською радою виділено 6 родинам матеріальну допомогу по 5 тис.грн. 

Під час зустрічі з родинами загиблих воїнів обговорювалися питання, які найбільше хвилюють родин наших героїв та визначалося, що конкретно Тараканівська сільська рада може зробити для того, аби сприяти вирішенню існуючих проблем.

На завершення сільський голова Наталія Сорочинська подякувала усім за відверту та душевну розмову і запевнила присутніх, що Тараканівська сільська рада завжди була і буде надійним і вірним другом для родин та сімей полеглих героїв.

Наталія Сорочинська побажала матерям, донечці та дружині загиблих захисників України Божого благословення та захисту Богородиці, сили духу і наснаги з гідністю і честю пройти всі випробування, які випали на їхню долю, не втративши своєї надії і віри у краще майбутнє.

Фото без опису
 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь