Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Про нюанси, які виникають при використанні права на податкову знижку

Дата: 02.07.2021 10:36
Кількість переглядів: 422

Фото без опису

   До Центрів обслуговування платників досить часто звертаються громадяни з питанням щодо можливості скористатися правом на податкову знижку. Певні нюанси виникають вже під час підготовки відповідних документів, які потрібно подати до контролюючих органів разом з декларацією про майновий стан і доходи.  Як зауважила начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Людмила Кончук, одним з основних питань, які задають декларанти, є питання чи мають вони право включити до податкової знижки понесені витрати, у разі відсутності договору про навчання.

      Тож, в Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що відповідно до норм чинного законодавства, платник податку може включити до податкової знижки фактично здійснені ним витрати у вигляді суми коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів позашкільної освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

    Щоб скористатися правом на податкову знижку, платник податку має подати до контролюючих органів декларацію про майновий стан і доходи, а також відповідні підтверджуючі документами понесених витрат. Зокрема, це копія договору, що ідентифікує заклад освіти – надавача послуг і здобувача освіти – отримувача послуг (його законного представника) та/або юридична чи фізична особа, яка здійснює оплату.

    Зверніть увагу, що у договорі про навчання повинно бути зазначено прізвище, ім’я та по батькові особи, яка буде безпосередньо навчатися (дитини).

   Виходячи з цього, декларант не може скористатися правом на податкову знижку у разі відсутності договору з навчальним закладом.

 

Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь