Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Дві школи Тараканівської територіальної громади пройшли інституційний аудит

Дата: 21.04.2021 08:50
Кількість переглядів: 680

Фото без опису

      Дві школи Тараканівської територіальної громади пройшли інституційний аудит – Микитицька та Судобицька. Керівникам освітніх закладів і їх засновнику вже вручені акти про дотримання закладом освіти вимог законодавства у сфері загальної середньої освіти.

        Дві групи освітніх експертів упродовж п’яти днів працювали паралельно в зазначених закладах. Експерти оглянули освітнє середовище, відвідали уроки, під час яких вивчили систему оцінювання учнів, оцінили педагогічну діяльність та управлінські процеси. Наразі експертами формуються аналітичні довідки, на основі яких будуть складені висновки та рекомендації для закладів. Враховуючи надані рекомендації, школа зможе змінити траєкторію свого розвитку.

          За словами директора Судобицької школи, завдяки аудиту їхній колектив побачив сильні і слабкі сторони діяльності й отримав поштовх рухатися вперед та вдосконалювати свою педагогічну майстерність.

– Інституційний аудит – це великий досвід. Ми були одними з перших, хто прийняв виклик, перші робимо висновки та вдосконалюємося. Ознайомившись із метою аудиту, наш колектив прагнув дізнатися, на якому «рівні розвитку» перебуває наш заклад.

             Якщо бути відвертими, з хвилюванням очікували експертну групу, але поспілкувавшись із ними, продовжили працювати у звичному режимі. Експерти відвідували уроки, спілкувалися з учнями, батьками та адміністрацією школи.

      Завдячуючи толерантному ставленню експертів, їх професійним порадам, ми побачили наші сильні і слабкі сторони. Інституційний аудит – це поштовх рухатися вперед, вдосконалювати свою педагогічну майстерність, адже сприятливе освітнє середовище залежить від взаємодії педагогів, адміністрації, батьків, здобувачів освіти та засновника. Визначивши правильну траєкторію руху, наш заклад може стати більш успішним, - переконаний Юрій Гончарук.

         Зазначимо, аудит покликаний допомогти закладу освіти стати більш якісним і в подальшому удосконалити формування та підтримку культури якості освіти, що базується на принципах прозорості, інноваційності та партнерства учасників освітнього процесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь