Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2020 10:58
Кількість переглядів: 233

Фото без опису

     Міжнародний день людей з інвалідністю, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН     14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня.

    Міжнародний день людей із інвалідністю покликаний привернути увагу суспільсьтва до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш вразливих верств населення – людей із інвалідністю.

    Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення осіб з інвалідністю, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд соціальних допомог та пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства. 

      На території Тараканівської громади проживають особи з інвалідністю і всі вони потребують до себе підвищеної уваги. Призначення соціальних виплат, організація надання соціальних послуг, забезпечення технічними засобами реабілітації, направлення до реабілітаційних установ та санаторно-курортне оздоровлення – це все потрібно людині з особливими потребами.

    Тараканівська громада не залишаєть осторонь проблем громадян з інвалідністю. Так, рішенням тридцятої сесії сьомого скликання Тараканівської сільської ради від 20 грудня 2019 року № 1131 затверджено Програму соціального захисту населення Тараканівської сільської ради на 2020 рік з метою підтримки сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах Тараканівської громади. Відповідно до розпорядження голови Тараканівської сільської ради від 2 грудня 2020 року № 140 виділено кошти з сільського бюджету в сумі 17 тис. грн. для надання одноразової матеріальної допомоги особам з інвалідністю І групи та дітям-інвалідам до Міжнародного Дня людей з інвалідністю.

    Інвалідність – це не вирок. Тому особи з інвалідністю повязують свої надії на ставлення до них не лише як до людей, котрими потрібно опікуватись, а як до повноправних членів суспільства. Вони покладають надію на те, що держава та суспільство подбають про дотримання їхніх прав і свобод, про повагу до них з точки зору людської гідності, та створять умови для їхньої самореалізації.

     Роблячи добрі справи, ми допомагаємо людям поліпшити своє життя, а значить, змінюємо цей світ на краще.

 

 

                                                                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь