Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Соціальна робота із вразливими сім’ями та дітьми

Дата: 19.11.2020 17:27
Кількість переглядів: 983

Фото без опису

     19 листопада 2020 року відбулася нарада в Тараканівській сільській раді за участю працівників відділу у справах дітей, сім’ї та з питань соціального захисту населення Тараканівської сільської ради, служби у справах дітей Дубенської райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді щодо здійснення соціальної роботи з сім’ями та дітьми, які належать до вразливих груп населення.

     В умовах децентралізації саме територіальні громади мають узяти на себе відповідальність за безпеку, благополуччя, добробут дітей, своєчасну підтримку сімей з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах, осіб з інвалідністю та людей похилого віку.

Законом України «Про соціальні послуги» визначено, що складні життєві обставини - це обставини, що негативно впливають на життя, стан здоров’я та розвиток особи, функціонування сім’ї, які особа/сім’я не може подолати самостійно. Тому, створення умов для збереження сім’ї для дитини є першочергим завданням діяльності Тараканівської громади.

     Суб’єктами виявлення та організації соціального захисту дітей, до яких належать вище вказані установи, обговорено механізм взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, соціального захисту населення, інших закладів та установ під час забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження, під час виявлення, розгляду звернень та повідомлень про таких дітей, забезпечення їх безпеки, а також надання необхідної допомоги з урахуванням потреб.

     В ході завершення наради, детально обговорено ключові етапи щодо ведення випадку, який передбачає аналіз звернення, оцінювання потреб сім’ї/особи у соціальних послугах, розроблення індивідуального плану та укладення договору про надання соціальних послуг.

     Реформування системи соціальних послуг передбачає підвищення їх якості, посилення адресності та наближення соціальних послуг до потреб отримувачів послуг - найуразливіших верств населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь