Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Нагадуємо, що збирати і продавати первоцвіти, заборонено

Дата: 03.03.2020 15:20
Кількість переглядів: 217

Фото без описуУ весняний період триває масова торгівля різними видами ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі, тими які занесені до Червоної книги України, є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення.

Торгівля лікарськими і декоративними видами рослин та їх частинами (корені, стебла, плоди тощо), зібраними в порядку загального використання природних рослинних ресурсів, заборонена частиною четвертою статті 9 Закону України "Про рослинний світ".

Відповідальність за дане правопорушення передбачена частинами 1, 2 ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення:
"Порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.
Ті самі дії, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу."



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь