Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Застерігаємо громадян не спалювати післяжнивні залишки!!!

Дата: 01.08.2019 10:05
Кількість переглядів: 511

Фото без описуСухе і спекотне літо сприяє встановленню надзвичайно високої пожежної небезпеки оточуючого середовища, тож кожному із нас порібно бути уважним і вкрай обережним при користуванні вогнем. Одним із напрямків, що сьогодні викликає чи не найбільшу увагу вогнеборців є безпека полів, з яких уже зібрано урожай і післяжнивні залишки просто спалюють. Знищення стерні таким способом може не лише спричинити степові та лісові пожежі, що призводе до знищення дерев, рослин та диких тварин, а й виникає загроза розповсюдження вогню на населені пункти, розташовані поряд із полями.

Окрім пожежної небезпеки, існує реальна екологічна загроза - забруднення повітря та втрата корисних для ґрунту мікроорганізмів. 
При згорянні рослинних залишків у повітря потрапляє пил, окис азоту, угарний газ, важкі метали і канцерогені сполуки, які спричиняють захворювання верхніх дихальних шляхів, ракові захворювання.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відведення автомобільних доріг тягне за собою адміністративну відповідальність.

Звертаємося до Вас, шановні громадяни: дотримуйтесь правил пожежної безпеки для збереження власного життя та оточуючого середовища, будьте обережні при користуванні вогнем, не спалюйте сухої рослинності та стерні на полях, не розводьте багаття на торф’яниках та в лісових масивах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь