Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Громада без сміття!

Дата: 18.03.2019 11:48
Кількість переглядів: 426

 

Фото без опису

Дивний менталітет у нашого народу. У той час, коли свої домівки та подвір’я прибираються ледь не до блиску, дивним чином узбіччя доріг перетворюються на справжні смітники. От їдеш собі Тараканівською громадою із пункту А в пункт Б, і раптом бац! - ти, немов, на узбережжі індійської Ганг чи Індонезійської Цитарум - сміття навколо стільки, що з’являються сумніви – а чи в цивілізованому суспільстві ми взагалі живемо? Чи люди навколо знають про елементарну культуру, санітарні вимоги чи про проблеми забрудненої екології? Навряд чи, принаймні, та їх частина, яка і перетворила узбіччя доріг, лісові масиви при залізничних шляхах на смітники.

І чого тільки не побачиш – від папірців, обгорток, пакетів чи пляшок, до підгузків та навіть старих меблів. Дрібніше і легше сміття розлітається по лісосмугах, а габаритне накопичуються і накопичується, за зиму, місцями, перетворюючись ледь не на курган. Наводити приклад якогось конкретного місця немає сенсу, адже проблема характерна по усій громаді, як на державних і місцевих дорогах, так і при залізничних лісосмугах.

Згідно ст. 152 КУпАП, яка передбачає відповідальність за порушення державних стандартів, норм та правил у сфері благоустрою населених пунктів, розмір штрафу становить від 340 до 1360 гривеньПроте на кожному квадратному метрі не можна поставити інспектора, який би слідкував за чистотою і порядком, тому кожен з нас повинен сам дійти до того, аби не жбурляти наліво й направо відходи своєї життєдіяльності.

Як достукатися до свідомості нерадивих користувачів доріг? Відповіді на це питання поки немає, але є факти, які повинен знати кожен житель нашої стомленої від «цивілізації» планети.

Збережемо планету разом – дбаймо про чисте довкілля!

Фото без опису

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь